EXPORT KLANTGEGEVENS EN FACTUREN NAAR EXCEL

Het kan wel eens handig zijn om je gegevens even te analyseren of te bekijken in een programma wat daar uitermate geschikt voor is, en dan praten we over Microsoft Excel.

Menu onderdeel EXTRA

In PERIFACT heb je deze mogelijkheid om al je klantgegevens, facturen, offertes en/of artikelen te exporteren. Ga hiervoor vanuit het hoofdscherm van PERIFACT naar <EXTRA’s> en kies <EXPORT EXCEL>.

De eerste stap is de keuze maken van het onderdeel dat je naar het Excel formaat wilt exporteren/uitvoeren. Het bestandsformaat heeft de extensie .XLSX, dit is de meest recente versie die ook door Microsoft Excel ondersteund zal worden.

Excel export stap 1 - de keuze maken

Nadat alle gegevens verzameld zijn wordt een heus Excel scherm getoond. Waar je ook bewerkingen in kunt doen, indien je behoefte hebt kun je zelfs ook formules uitvoeren of opmaak/formattering van de cellen regelen via de rechtermuis toets. Net zoals je in Excel zelf gewend bent. Probeer het maar eens, het zal vast heel erg vertrouwd en makkelijk aanvoelen.

Excel export stap 2 - controle van het grid en aanpassingen maken

Als je alle gegevens gecontroleerd hebt is de laatste stap het opslaan van het Excel bestand ( in .XLSX formaat ). Je kunt eventueel na het uitvoeren van de export meteen de folder laten openen waar de bestanden staan door ‘Automatisch map openen’.

Excel export stap 3 - het opslaan van het bestand

PERIFACT factuur software | factuur programma | facturatie software | Excel export | Excel uitvoer