Creditnota’s

Wat is een creditfactuur / creditnota?

PERIFACT ondersteund ook het maken van creditnota’s. Voor niet weet wat creditnota’s zijn hier een korte uitleg, stel je dan het volgende voor: je hebt iemand ooit een keer een factuur gestuurd. Achteraf blijkt deze factuur onnodig. Maar je kunt niet zomaar een factuur wissen uit de facturenlijst of een belletje naar de klant met de boodschap ‘betaal maar niet’. De belastingdienst vereist wel een consequent verloop in de factuurnummering. Door middel van een creditnota kun je dit oplossen. Het ziet er exact hetzelfde uit als een factuur alleen zijn de getallen negatief. Zodat het eigenlijk weg geboekt wordt. Ook de BTW wordt negatief. Zo lijkt het of de oorspronkelijke factuur niet bestaan heeft.

Hoe maak je een creditfactuur?

Een nieuwe creditfactuur maken gaat eenvoudig. Zorg dat je de gewenste klant in beeld hebt, selecteer de factuur waar het over gaat. En druk in het factuurmenu op de knop [NIEUWE CREDITFACTUUR]

PERIFACT menu facturen v8.68 | Factuur programma PERIFACT voor ZZP en MKB - factuursoftware

Daarna kun je de creditfactuur zoals een normale factuur printen, email-en of een PDF van maken. Zodra je klaar bent veranderd dan ook de status in het factuur overzicht naar credit factuur.