Help MOLLIE

Algemene gegevens en installatie instructies

 

Wil je makkelijk en snel je facturen betaald krijgen? Maak dan gebruik van betaallinks! Bij het versturen van een factuur in PERIFACT via de email komt samen met een factuur een betaallink. Als je klant op de link klikt dan zal zich de browser openen met een keuze menu van het aantal beschikbare banken en uiteraard met het bedrag zoals vermeld op je factuur.

Optioneel kan ook een QR-code op de geprinte factuur of PDF komen. 

PERIFACT maakt gebruik van Mollie, een van Nederlands-talige grootste betaalproviders. Het enige wat je hoeft te doen is een account bij Mollie aanmaken en de zogenaamde API-key naar PERIFACT te kopiëren. 

Mollie heeft géén maandelijkse kosten of opstartkosten, alleen een kleine vergoeding per transactie. De eerste transactie kan na aanmelding vaak al dezelfde dag uitgevoerd worden ( Bron: Mollie ).

Wat is een QR-code?

Een QR-code is een bar-code met allerlei streepjes en puntjes die op de factuur geprint kunnen worden, zowel op papier als op de PDF. Deze bar-code kan dan eenvoudig met een smart-phone ( bv iPhone, SAMSUNG) via de camera functie gescand worden. Dit gaat volledig automatisch op je telefoon. Je hoeft alleen maar te richten op de code en daar vervolgens de verdere instructies te volgen! 

PS: Dit werkt ook voor de demo versie van PERIFACT!!

Voorbeeld scherm van iDeal betaling | Factuur programma PERIFACT voor ZZP en MKB - factuursoftware

Een algemene video over betaallinks

Een leuke video met algemene informatie. Voor iedereen die nog onbekend is met betaallinks.

INSTRUCTIES om Mollie te activeren in PERIFACT

 

Om betaallinks te activeren in PERIFACT, volg dan de volgende eenvoudige stappen. In PERIFACT ga naar hoofdmenu: INSTELLINGEN – MOLLIE. Volg de 3 stappen die genoemde staan.

Stap 1 – de API-key kopieeren

Zorg dat je een Mollie account aanmaakt/hebt.

PERIFACT Mollie met QR-code instellingen en foutmeldingen zoeken

Ben je eenmaal aangemeld op de website bij Mollie dan kan je naar je DASHBOARD gaan. Zoek in de linkerkolom DEVELOPERS op en klap dat menuonderdeel open zodat API-keys verschijnt.

Aan je rechterzijde staan 2 API-keys. Het is de bedoeling dat je een van de 2 kopieert naar PERIFACT. Wil je kosteloos proberen/testen? Druk dan op de knop ‘Kopieer’ van de Test API-Key. Indien je echte betaallinks wilt maken kopieer dan de Live API-key.

Het Mollie dashboard. Hoe krijg je toegang tot de API-key
Nu de sleutel gekopieerd is ga dan weer terug naar het PERIFACT scherm en zorg dan deze API-key in PERIFACT komt door in het vak ‘Je Mollie API-key’ te gaan staan en via de rechtermuistoets te plakken óf je drukt de CTRL + V toetscombinatie óf nog makkelijker druk op het kleine knopje naast het invoerveld.

Stap 2 – Test je account (verplicht)

Als het goed is zal PERIFACT melden dat je account werkt!

 

Stap 3 – Verder instellingen

Je kunt nu te allen tijde de betaallinks (tijdelijk) activeren of deactiveren in stap 3.

Bij het opslaan/printen/email van een factuur wordt nu automatisch een betaallink aangemaakt. Ga je de factuur later aanpassen, dan komt de betaallink te vervallen (ongeldig) en wordt een nieuwe betaallink aangemaakt!

PERIFACT Mollie met QR-code instellingen en foutmeldingen zoeken
t

TESTEN OF HET WERKT

Je kunt nu kijken of alles naar behoren werkt. Door het maken van een nieuwe factuur kan  getest worden of de QR-code en/of betaallink werkt. De betaallink komt alleen tevoorschijn bij het emailen van de factuur vanuit PERIFACT. De QR-code staat op de PDF of geprinte factuur.

 

Ik zie geen betaallink in de email!

 • Zorg er voor dat je een nieuwe factuur maakt. Oude facturen hebben mogelijk geen betaallinks
 • Kijk bij menu INSTELLINGEN – MOLLIE of bij STAP 3 “Ja, maak automatisch een betaallink bij de facturen” AAN staat?
 • Is het factuur bedrag hoger dan wat staat ingesteld bij menu INSTELLINGEN – MOLLIE? Dit staat standaard op 2 euro. Dus als je een factuur van 1,95 euro hebt dan zal er geen betaallink worden aangemaakt
 • Zet bij STAP 3, “Toon foutmeldingen afkomstig van Mollie” AAN
 • Controleer op de website van Mollie in je DASHBOARD of alle de instellingen kloppen. Door daar de INSTELLINGEN te controleren, meestal is er nog GEEN betaalmethode als standaard geselecteerd. Maar controleer ook of je paspoort/ID is geuploaded en dat Molllie hiermee volledig kan werken. 

  

Ik zie geen QR-code op mijn factuur

 • Zorg er voor dat je een nieuwe factuur maakt. Oude facturen hebben mogelijk geen betaallinks en dus daarmee ook QR-codes. Een QR-code is een moderne vorm van een betaallink.
 • Kijk bij hoofdmenu INSTELLINGEN – MOLLIE of bij STAP 3 “Ja, maak automatisch een betaallink bij de facturen” AAN staat?
 • Kijk bij hoofdmenu INSTELLINGEN – MOLLIE of bij STAP 3 “Toon QR-code met betaallink” AAN staat?
 • Is het factuur bedrag hoger dan wat staat ingesteld bij menu INSTELLINGEN – MOLLIE. Dit staat standaard op 2 euro. Dus als je een factuur van 1,95 euro hebt dan zal er geen betaallink en dus geen QR-code worden aangemaakt.
 • Gebruik je wel een factuur-layout die een QR-code bevat? Met name oude PERIFACT versies hadden nog geen QR-code in de layout. Dus als je een eigen ‘verbouwde’ factuur layout hebt is het mogelijk dat de QR-code niet (meer) in zit. Je kunt het makkelijk proberen door tijdelijk even een andere layout te kiezen via hoofdmenu INSTELLINGEN – AANPASSEN HUISSTIJL en selecteer dan bijvoorbeeld ‘Ocean’. 
 • Heb je (tijdelijk) de optie uitgeschakeld die bepaald of je een QR-code moet tonen bij het maken van een factuur, tabblad [Betaallink]. Zie afbeelding hieronder:
Activeer QR-code optie bij het maken van een factuur