Algemene gegevens en installatie instructies

 

Wil je makkelijk en snel je facturen betaald krijgen? Maak dan gebruik van betaallinks! Bij het versturen van een factuur in PERIFACT via de email komt samen met een factuur een betaallink. Als je klant op de link klikt dan zal zich de browser openen met een keuze menu van het aantal beschikbare banken en uiteraard met het bedrag zoals vermeld op je factuur.

 

PERIFACT maakt gebruik van Mollie, een van Nederlands grootste betaalproviders. Het enige wat je hoeft te doen is een account bij Mollie aanmaken en de zogenaamde API-key naar PERIFACT te kopieeren.

 

Mollie heeft géén maandelijkse kosten of opstartkosten, alleen een kleine vergoeding per transactie. De eerste transactie kan na aanmelding vaak al dezelfde dag uitgevoerd worden ( Bron: Mollie ).

PS: Dit werkt ook voor de demo versie van PERIFACT!!

 

 

 

 

 

 

Een algemene video over betaallinks

Een leuke video met algemene informatie. Voor iedereen die nog onbekend is met betaallinks.

INSTRUCTIES om Mollie te activeren in PERIFACT

 

Om betaallinks te activeren in PERIFACT, volg dan de volgende eenvoudige stappen. In PERIFACT ga naar hoofdmenu: INSTELLINGEN – MOLLIE. Volg de 3 stappen die genoemde staan.

Stap 1 – de API-key kopieeren

Zorg dat je een Mollie account aanmaakt/hebt.

Mollie instellingenscherm in PERIFACT. Het invoeren van de API-key

Ben je eenmaal aangemeld bij Mollie dan kan je naar je DASHBOARD gaan. Zoek in de linkerkolom DEVELOPERS op en klap dat menuonderdeel open zodat API-keys verschijnt.

Aan je rechterzijde staan 2 API-keys. Het is de bedoeling dat je een van de 2 kopieert naar PERIFACT. Wil je kosteloos proberen/testen? Druk dan op de knop ‘Kopieer’ van de Test API-Key. Indien je echte betaallinks wilt maken kopieer dan de Live API-key.

Het Mollie dashboard. Hoe krijg je toegang tot de API-key

 

Nu de sleutel gekopieerd is ga dan weer terug naar het PERIFACT scherm en zorg dan deze API-key in PERIFACT komt door in het vak ‘Je Mollie API-key’ te gaan staan en via de rechtermuistoets te plakken óf je drukt de CTRL + V toetscombinatie óf nog makkelijker druk op het kleine knopje naast het invoerveld

 

 

 

Stap 2 – Test je account

 

 

Als het goed is zal PERIFACT melden dat je account werkt!

 

 

 

 

 

Stap 3 – Verder instellingen

 

 

Je kunt nu te allen tijde de betaallinks (tijdelijk) activeren of deactiveren in stap 3.

 

 

 

Bij het opslaan/printen/email van een factuur wordt nu automatisch een betaallink aangemaakt. Ga je de factuur later aanpassen, dan komt de betaallink te vervallen (ongeldig) en wordt een nieuwe betaallink aangemaakt!

 

 

Mollie instellingenscherm in PERIFACT. Het invoeren van de API-key