Offerte naar factuur

VAN OFFERTE NAAR FACTUUR

Uiteraard behoort het maken van offertes ook tot de mogelijkheden. Het maken van een offerte gaat op dezelfde manier als een standaard factuur, erg makkelijk dus!

Op het hoofdscherm zijn ook een aantal knoppen voor het maken, wijzigen en verwijderen van een offerte. Dit komt overeen met het maken van een factuur. Selecteer eerst de gewenste klant en kies NIEUW in het menu.

Offerte mogelijkheden in PERIFACT

Pas eventueel je offerte datum aan en begin dan met het kiezen van de artikelen/offerte regels. Ben je hier nog onbekend mee, lees dan het maken van een factuur als eerste.

Nieuwe offerte aanmaken

 

OFFERTE naar FACTUUR

Dan is het zover, de klant gaat accoord en je hebt je werkzaamheden uitgevoerd. Je kunt nu van je gemaakte offerte een factuur maken. Dit gaat heel eenvoudig zonder alles opnieuw te hoeven invoeren. Selecteer de gemaakte offerte in het offerte overzicht druk dan op de knop van het menu MAAK FACTUUR VAN OFFERTE, alle gegevens zullen dan meteen zichtbaar zijn en je bent klaar om een factuur te maken.

De offerte status wijzigt dan naar van ‘NIET GEFACTUREERD’ naar ‘GEFACTUREERD’ zoals ook hieronder getoond in de afbeelding.

Offerte status gefactureerd of niet gefactureerd

 

 

 

 

LEES OOK DE ANDERE BLOGS

Creditnota’s

Wat is een creditnota? PERIFACT ondersteund ook het maken van creditnota's. Voor niet weet wat creditnota's zijn hier een korte uitleg, stel je dan het volgende voor: je hebt iemand ooit een keer een factuur gestuurd. Achteraf blijkt deze factuur onnodig. Maar je kunt...

Lees meer

Pakbonnen printen

Wil je ook pakbonnen printen? Dat kan uiteraard ook in PERIFACT, het gaat heel eenvoudig. Selecteer een bestaande factuur in PERIFACT. Vervolgens ga je naar het menu FACTUREN in het hoofdscherm. Hier zijn 2 knoppen beschikbaar een voor het printen van de factuur en...

Lees meer