In het hoofdscherm van PERIFACT factuur software bevindt zich ook de knop <VOORRAADBEHEER>. In voorraad beheer zie je in 1 oogopslag welke artikelen een te lage voorraad hebben of besteld moeten worden. De voorraad van een artikel wordt aangepast bij het maken van een nieuwe factuur.

Menu item: factuur items en artikelen

Je kunt je voorraad op 2 manieren bijwerken. De eerste manier is om in het <FACTUUR ITEMS> scherm je voorraad bij te werken. Door middel van een dubbelklik in het grid heb je meteen de gelegenheid om je artikel bij te werken en daarna weer op te slaan.

Beheer factuur items of artikelen in PERIFACT factuur software

De snellere variant is om via het hoofdscherm de knop <VOORRAADBEHEER> te gebruiken. En je ziet nu meteen alle artikelen. Linksboven in het scherm kan je de keuze maken om alle artikelen te bekijken of alleen die met een te lage voorraad. Zoals met ieder grid in PERIFACT kan je gegevens natuurlijk ook nog eens snel zoeken. Dus ben je op zoek naar iets, vul dan je zoekterm in. Of wil je de kolommen anders sorteren, druk dan op een kolomnaam. Tekst en uitleg over sorteren en filteren vind je hier.

Voorraad beheer in PERIFACT

De voorraad kan je heel snel weer aanpassen met een nieuwe waarde door het artikel te selecteren. Vul onderaan de nieuwe waarde in en druk op de knop <BEWAAR>.