Help netwerk machtiging

Je kunt met PERIFACT werken in een zogenaamde multi-user omgeving. Dit houdt in dat je met meerdere mensen tegelijkertijd aan dezelfde gegevens kunt werken. Je licentiecode voor het werken met meerdere mensen tegelijkertijd aan de gegevens ( lees : database ) moet wel klopen. Dus als je 3 werkplekken wilt dan zal je hiervoor ook de licentiecodes moeten aanschaffen. Kortom: iedere werkplek heeft een licentie nodig.

Soms kan het nodig zijn om een licentie voor een werkplek in te trekken omdat die PC bijvoorbeeld niet meer gebruikt wordt en/of je de licentie naar een andere PC wilt verplaatsen. Door op de knop [Machtiging computer intrekken] te drukken zal de geselecteerde computer niet meer meetellen in de telling. Start je toch PERIFACT op de ingetrokken werkplek weer op dan zal hij weer opnieuw meetellen in de licentietelling.

Doe dit intrekken voor een specifieke werkplek niet te vaak. Ieder intrekking wordt geteld. Doe je dit te vaak dan zal er een blokkade gaan plaatsvinden. Een juiste licentie zal alles dan weer in orde kunnen maken.

 

PERIFACT factuur software, netwerk computer machtigen