Zoek server op het netwerk

Indien je met meerdere PERIFACT gebruikers aan dezelfde data wilt werken dan is dat uiteraard mogelijk.

Er is altijd 1 computer ‘de baas’ over de gegevens, deze hoofdcomputer moet dan dus ook aan staan indien je op computer 2, computer 3,…. etc.  wilt werken. Op deze genoemde hoofdcomputer staat dan de database waarin alles wordt opgeslagen.

Hoe maak je verbinding met de hoofdcomputer?

  • Ga nu op COMPUTER 2  ( of COMPUTER 3,4…) naar menu INSTELLINGEN – MULTI USER INSTELLINGEN (NETWERK)
  • Ga naar tabblad ‘Zoek server op netwerk’
  • Druk op de knop [Scan het netwerk], dit kan even duren!
Als het goed is, maar niet alle Windows versies werken hier optimaal in mee, zie je de HOOFDCOMPUTER  in de lijst staan. Klik op de naam van deHOOFDCOMPUTER  en druk op de knop [Verbind met geselecteerde server]. In principe ben je nu klaar. Wel moet PERIFACT opnieuw opgestart worden.
 

Mijn computer staat niet in de lijst wat nu?

Staat de HOOFDCOMPUTER niet in de lijst? Dan moeten we het zogenaamde IP-adres van de HOOFDCOMPUTER handmatig gaan invoeren. Hoe weet je dat IP adres? Dat staat op de HOOFDCOMPUTER  in hetzelfde scherm onderin ( zie hieronder de afbeelding met pijl ). Noteer dit IP adres, ga weer naar COMPUTER 2 en druk daar op de knop [Voer handmatig een IP-adres in]. In principe ben je nu klaar. Wel moet PERIFACT opnieuw opgestart worden.
 

Werkt het nog steeds niet? Controleer dan de Windows Firewall setting en kijk of POORT 3306 op beide PC’s openstaat.

Waar staat dan mijn backup?

Elke(!) PERIFACT PC zal bij het afsluiten van het programma ook nog eens een backup maken van de database ( hierin staan dus onder andere al je facturen in).  De plek waar je deze backup gegevens kunt vinden zie je onderin het PERIFACT hoofdscherm staan.

Licentiecode

Het kan zijn dat je de licentiecode opnieuw moet invoeren maar dat is geen probleem.

Kijk hier voor algemene veelgestelde netwerk vragen.

PERIFACT factuurprogramma, zoek server op netwerk

Tech tip!

Indien je ervoor kiest om de gegevens op een andere PC op te slaan is een herstart wel noodzakelijk. De PC waarmee verbonden wordt staat in de Windows registry: Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\PerifactXLSoftware\DB_HOST\IP