Indien je ervoor kiest om de gegevens op een andere PC te laten opslaan is een herstart wel noodzakelijk.

Ziet u de gewenste PC niet in de lijst?Controleer dan de Windows Firewall setting en kijk of POORT 3306 openstaat. Het scanproces kan even duren, je krijgt een gereedmelding.

Kijk hier voor algemene veelgestelde netwerk vragen.

Zoek server op het netwerk

Indien je met meerdere PERIFACT gebruikers aan dezelfde data wilt werken dan is dat uiteraard mogelijk. Er is echter 1 computer in je netwerk die verantwoordelijk is voor alle opslag van de data. Deze computer moet ook altijd aan staan als iemand met PERIFACT aan het werk is. Op deze genoemde computer staat dan de database waarin alles wordt opgeslagen.

Als je PERIFACT zonder andere medegebruikers hebt gebruikt dan staat alles lokaal op je PC.

Als je meerdere PC’s in je netwerk hebt waar je PERIFACT op hebt geinstalleerd dan kan je PERIFACT laten zoeken naar een lijst van actieve PERIFACT werkplekken. Je kunt je verbinden met de gewenste werkplek. Vanaf dat moment zie je en werk je aan de data die op die PC staat en daar ook wordt opgeslagen. Het kan zijn dat je de licentiecode opnieuw moet invoeren maar dat is geen probleem.

Opmerking: Op dit moment zijn er nog geen functies om data te verplaatsen van de een naar de andere PC. Je kunt wel een backup terughalen op de gewenste PC. Lees dan hier meer hoe een backup werkt

Zoek server op het netwerk

Machtiging intrekken

Van de geselecteerde computer wordt het gebruik van PERIFACT ingetrokken. Doe dit om niet de licentie limiet te overschrijden.

Het intrekken van de machtiging wordt geteld. Doe dit niet te vaak!