BACKUP - OPSLAG VAN JE GEGEVENS

Menu onderdeel EXTRA

Het menu onderdeel: extra

Zoals ieder adminstratie programma zo heeft ook PERIFACT factuur software een folder nodig voor het bewaren van je gegevens. Hier staan onder andere je database bestanden. ( Een database is eigenlijk een grote kaartenbak met allemaal losse kaartjes waarin jouw invulvelden te vinden zijn ).

PERIFACT maakt iedere keer als je PERIFACT afsluit een volledige backup van al je gegevens en stopt die in een zogenaamde .ZIP bestand. Alles compact en keurig bij elkaar.

Bij het installeren van PERIFACT heb je de keuze gemaakt voor de opslag binnen een folder. Dit kon je automatisch laten uitzoeken door PERIFACT of je hebt zelf een keuze gemaakt.

Zorg dat deze map ook in je Dropbox komt of Google Drive dan zitten je gegevens ook meteen in de cloud. Dit is zelfs gratis! Meer tekst en uitleg vind je bij Dropbox of Google Drive zelf.

Weet je niet meer precies waar je folder is? Kijk dan in het hoofdscherm, helemaal onderin zie je de map afgebeeld.

Een dubbelklik op de folderlocatie die helemaal onderin afgebeeld staat in het hoofdscherm brengt je al meteen naar de inhoud van deze folder. 

Het <BACKUP> tabje vindt je in het <EXTRA’s> scherm. Ook hier staat je folder locatie nog eens afgebeeld en ook hier kun je hem meteen openen. Mocht je er behoefte aan hebben dan kan je direct een backup starten en ook meteen emailen. Zodat je je backup ook in mail hebt staan. Dubbel veilig dus! Belangrijk is wel dat je email client goed is ingesteld, Outlook is een prima toepassing. Dit automatisch mailen werkt overigens niet naar webmail. Wel kun je je webmail openen en het backup bestand daar naar toe slepen.

Backup folder locatie en uitvoer naar email in PERIFACT

Wil je een oude backup terughalen? Dat kan! Dit wordt overigens een RESTORE genoemd. Je bent dan wel uiteraard al je huidige gegevens kwijt want die worden overschreven met de gegevens van de oude backup. Ga naar het tabje <BACKUP TERUGHALEN> daar zal je een lijst zien van alle aanwezig backups. Selecteerde die backup die je wenst en druk op de knop <HAAL GESELECTEERDE BACKUP TERUG>. PERIFACT moet daarna wel onmiddelijk afgesloten worden. Start dan weer opnieuw op en je werkt vanaf nu met de teruggehaalde backup.

Terughalen van backup gegevens door middel van selectie