Help factuur opbouw

FACTUUR LAYOUT OPBOUW

Hieronder wordt de factuur-layout afgebeeld. Ga met de muis op het vraagteken staan en je ontvangt alle informatie.

Factuur opbouw
u

CONTACT "Ter attentie van"-veld. Zie hoofdmenu CONTACTEN - WIJZIG, tabblad [Factuur velden]

u

CONTACT "Detail"-veld. Zie hoofdmenu CONTACTEN - WIJZIG, tabblad [Factuur velden]

Het invullen er van gebeurd automatisch. Welke velden opgenomen worden is te vinden bij hoofdmenu INSTELLINGEN - BASIS, tabblad [Contacten]

u

Indien je een Mollie account hebt dan kan indien gewenst een QR-code ingesteld. Deze code bevat een betaallink en kan eenvoudig met een mobiele telefoon gescand worden.

Basis instelling staat bij hoofdmenu INSTELLINGEN - MOLLIE.

Daarbij kan bij het maken of wijzigen van een factuur de betaallink alsnog aangepast worden via tabblad [Betaallink]

u

Bij het maken/wijzigen van een factuur zie je een tabblad [Kenmerken] hier kan je het kenmerk van je klant/contact aanpassen en zo ook de data.

u

Optioneel kan je bij het maken/wijzigen van een factuur een tekst toevoegen die vóór de factuurregels geplaatst wordt, die vind je bij het tabblad [Introtekst]. Ter plekke zijn er icoontjes beschikbaar om vaak gebruikte teksten op te slaan of op te halen,

u

De bedrijfsnaam kan aangepast worden via hoofdmenu INSTELLINGEN - BEDRIJFSGEGEVENS.

u

Er kan een onderlinge afstand tussen de factuurregels ingesteld worden. Ga naar hoofdmenu INSTELLINGEN - LAYOUT (aanpassen huisstijl), zie het 2e tabblad.

u

Factuur regels kunnen incl of excl BTW getoond worden. Indien je een nieuw CONTACT maakt en het is een particulier dan zal het standaard inclusief BTW worden. Je kunt bij het CONTACT, tabblad [Aanvullen gegevens] dit veranderen. 

Ook bij het maken van de factuur zelf kan in het tabblad [Presentatie] hierin een andere keuze gemaakt worden. 

u

Kolommen kunnen in-/uitgeschakeld worden. Zie hoofdmenu INSTELLINGEN - BASIS, tabblad [Presentatie]. Of zo ook specifiek voor 1 factuur bij het maken van de factuur zelf, zie ook tabblad [Presentatie].

u

Facturen kunnen in een andere taal gepresenteerd worden ( het programma PERIFACT blijft Nederlands). 

Bij het maken van een nieuw CONTACT kan bij het tabblad [Aanvullende gegevens] de factuurtaal aangepast worden. Dit kan altijd ook ter plekke bij het maken van een factuur voor die ene factuur aangepast worden in tabblad [Presentatie].

Teksten kunnen aangepast worden via hoofdmenu INSTELLINGEN - LABEL TEKSTEN

u

Hier wordt de status getoond van de factuur.

u

De samenvatting van de factuur kan naar boven of beneden uitgelijnd worden. Zie hoofdmenu INSTELLINGEN - LAYOUT (aanpassen huisstijl) en dan het 2e tabblad.

u

Een standaard voettekst voor 'alle' facturen kan ingesteld worden via hoofdmenu INSTELLINGEN - LABELTEKSTEN, tabblad [Voetteksten]

u

Optioneel kan je bij het maken/wijzigen van een factuur een tekst toevoegen die als afsluitende tekst geplaatst wordt, die vind je bij het tabblad [Afsluit tekst]. Ter plekke zijn er icoontjes beschikbaar om vaak gebruikte teksten op te slaan of op te halen,

u

Onderaan de factuur kunnen bedrijfsgegevens getoond worden. Ga hiervoor naar hoofdmenu INSTELLINGEN - BEDRIJF/TEKSTEN.